Energiebesparing

Met LED verlichting kunt u enorm veel energie besparen. Als ondernemer, thuis of in uw kantoorpand. LED lampen besparen tot wel 90% energie vergeleken met gewone gangbare gloeilampen.

LED lampen besparen

LED lampen zijn zuiniger dan spaarlampen. Daarnaast mist u de zogenaamde ‘opstarttijd’ en gaan de LED lampen langer mee. Een LED lamp gaat theoretisch ongeveer 50.000 branduren mee. Een normale gloeilamp gemiddeld 1.000 branduren en een spaarlamp tussen de 8.000 en 15.000 branduren. Dat is een enorme besparing op uw energierekening. Zelfs al met de aanschafprijs in ogenschouw genomen.

LED vs klassiek

LED verlichting is beter voor uw portemonnee en beter voor het milieu. Indyled houdt van transparantie en duidelijkheid. Daarom hebben we voor u onderstaande tabellen opgezet waarmee u kunt kijken wat het verschil is tussen LED verlichting of klassieke verlichting.

Energiebesparing

Als uitgangspunt nemen we een gloeilamp van 50 watt. Deze gloeilamp geeft een bepaalde hoeveelheid licht af die we meten met onze zintuigen, dus zonder apparatuur. Dan nemen we een spaarlamp die een vergelijkbaar licht afgeeft. De spaarlamp is 5 maal zo zuinig als de gloeilamp en geeft met 10 watt een vergelijkbaar licht. De LED lamp die we daarna testen geeft een vergelijbkaar licht met slechts 5 watt en bespaart daarom 10 maal zoveel.

Soort lamp: Hoeveel watt voor hetzelfde effect: Verhoudingsgewijs:
Gloeilamp 50 watt 1
Spaarlamp 10 watt 5
LED lamp 5 watt 10

 

Levensduur

De levensduur van een LED lamp is in vergelijking ook vele malen langer. Ten opzichte van een gloeilamp brand een spaarlamp 12 keer zo lang, echter gaat de LED lamp 50 keer langer mee dan de gloeilamp.

Soort lamp Levensduur Verhoudingsgewijs
Gloeilamp 1.000 uren 1
Spaarlamp 12.000 uren 5
LED lamp 50.000 uren 10

 

Aanschafprijs

De aanschafprijs is een belangrijke factor in het berekenen van de winst. Vergeleken met de gloeilamp is de spaarlamp ongeveer 8 keer duurder en met de LED lamp bent u al snel 29 keer duurder uit. Dus voor 1 LED lamp koopt u 28 gloeilampen. Nu is de vraag of dit dan nog rendabel is.

Soort lamp Aanschafprijs Verhoudingsgewijs
Gloeilamp € 0,70 1
Spaarlamp € 5,60 8
LED lamp € 19,60 28

 

Conclusie

Als u al deze factoren (energiebesparing, levensduur en aanschafprijs) bij elkaar optelt kunt u goed kijken hoeveel u bespaard. De conclusie is (gezien vanuit de gloeilamp) dat u met de spaarlamp 5 keer zuiniger uit bent. Met een LED lamp bespaart u hiermee wel 17,8 keer zo veel t.o.v. de gloeilamp en 2,4 maal zoveel t.o.v. de spaarlamp.

Soort lamp Energiebesparing Levensduur Aanschaf Totale besparing
Gloeilamp 1 x 1 x 1 x 1 x
Spaarlamp 5 x 12 x 1/8 x 1/28 x
LED lamp 10 x 50 x 7,5 x 17,8 x

 

Wilt u weten welke led lampen uw huidige lampen zouden kunnen vervangen en hoeveel u dan totaal kunt besparen? Neem dan contact met ons op voor een offerte op locatie!

Online calculator

Binnenkort kunt u hier uw huidige lampen installatie invullen en vervolgens rolt hier een besparingsadvies uit. Maar let op: om de mogelijkheden en de juiste kleur te bepalen is een offerte ter plaatse altijd het beste.

Op locatie

LED verlichting plaatsen is een kunst. U wilt namelijk wel besparen, maar geen sfeer verlies krijgen of zelfs irritatie aan uw ogen. Indyled komt om die redenen graag bij u op locatie om een raming te maken van de kosten. Door middel van onze jarenlange ervaring, expertise en kennis van LED verlichting, zijn wij in staat om uw locatie perfect te verlichten met LED lampen.