Domotica

Domotica, of automatisatie zoals we het liever noemen, is zeker niets nieuws en is al geruime tijd beschikbaar in verschillende vormen. Veel gebruikers hebben echter een slecht gevoel bij het woord ‘domotica’ en de meningen over het al dan niet plaatsen van een systeem zijn op zijn minst verdeeld. Domotica is duur, domotica is ingewikkeld, domotica kan u niet integreren zonder zware renovaties te doen, en ga zo maar door… Er zijn vandaag behoorlijk wat oplossingen beschikbaar en de meningen zoals hierboven vermeld vinden zeker hun oorsprong in de manier waarop sommige systemen opgebouwd zijn. Control4 heeft geluisterd naar de gebruikers en heeft een systeem ontwikkeld dat rekening houdt met de specifieke wensen van de gebruikers zelf! Het resultaat is een eenvoudig te integreren, betaalbare totaaloplossing waarmee u niet enkel uw lichten kan bedienen of uw poort kan openen, maar waarmee u ook uw geluidsinstallatie, TV, DVD, camerabewaking en andere toepassingen kan besturen.

Domotica. Niets voor mij?

Tot voor kort had het plaatsen van een domotica of automatisatie systeem een grote ‘show’ factor. De installatie was prominent aanwezig in de woning en het eigenlijke doel van het systeem was vaak van ondergeschikt belang. Veel mensen hebben dan ook de foute opvang dat domotica enkel past in riante villa’s en luxe appartementen. Control4 biedt oplossingen voor alle type woningen en verschuift de focus terug naar de essentie van automatisatie.We worden dagelijks geconfronteerd met nieuwe technologieën en onze huizen worden alsmaar ‘slimmer’. Automatisatie helpt ons om al die technieken op een eenvoudige, overzichtelijke en gebruiksvriendelijke manier te bedienen. Automatisatie laat ons toe om al deze toestellen te gebruiken tot een maximum van hun capaciteiten. Hoeveel verschillende afstandsbedieningen liggen er bij u in de woonkamer? Kan iedereen in de woning zelfstandig alle toestellen bedienen? Wat dacht u van één enkele afstandsbediening die intelligent genoeg is om al de toestellen in uw woning te bedienen in functie van wat u vraagt? Wat als diezelfde afstandsbediening met één druk op de knop al de lichten in uw woning kan uitschakelen wanneer u naar bed gaat? Dat is de kracht van automatisatie!

Domotica. Te duur?

Het plaatsen van een domotica of automatisatie systeem blijft een investering en dikwijls is het nodig om extra apparatuur toe te voegen om al die techniek in uw woning te kunnen bedienen. Als u dan ook nog weet dat uw domotica systeem door uw installateur geprogrammeerd moet worden, kan het best wel wat kosten. Ook hier biedt Control4 oplossingen om het plaatsen van een systeem zo interessant mogelijk te houden. Hoe doen we dat? Buiten het feit dat de Control4 producten aan de basis al interessant geprijsd zijn, heeft het systeem een aantal eigenschappen die de totale kost en initiële investering op een positieve manier beïnvloeden. Zo is bijvoorbeeld de programmatie van een Control4 systeem intelligent en vereenvoudigd. Hierdoor kan de programmatie en dus ook de kost aanzienlijk verminderd worden. Ook biedt Control4 voor de techneuten onder ons een ‘Home Edition’ software waarmee de gebruiker zelf kleine aanpassingen kan uitvoeren aan het systeem, zonder hiervoor steeds beroep te moeten doen op de installateur. De installateur zelf kan op een eenvoudige manier en mits goedkeuring van de gebruiker van op afstand het systeem benaderen en onderhouden, zo vermijd je dure verplaatsingskosten. Control4 biedt tal van oplossingen die het plaatsen van nieuwe bedrading overbodig maken waardoor ook hier een besparing gerealiseerd kan worden.De beste eigenschap van het systeem is echter dat het modulair opgebouwd kan worden. Onder de slogan ‘Dream Big, Start Small’ bent u met een Control4 systeem niet verplicht om het hele project in één keer uit te voeren. De reeds vermelde voordelen zoals vereenvoudigde programmatie, remote service en minimum nood aan bekabeling, laten toe om uw systeem uit te breiden aanvankelijk van wensen en budget. Dit alles heeft tot resultaat dat u al kan starten met een basis Control4 systeem voor een prijs die lager ligt dan een goede universele afstandsbediening. Bespreek zeker de mogelijkheden met uw Control4 verdeler, informatie en professioneel advies kost niets!

Domotica. Te ingewikkeld?

Control4 heeft geen moeite gespaard om de gebruiksvriendelijkheid van het systeem te garanderen. Bij de ontwikkeling van onze producten werd ook hier de focus gelegd op de essentie en werd de vraag gesteld ‘wat heeft de gebruiker nodig en wat is overbodig’? ‘Less is more’ is hier zeker van toepassing waarbij de gebruiker alle nodige functionaliteit krijgt om de woning perfect te bedienen, zonder tal van overbodige functies die zelden of nooit gebruikt worden en het systeem onoverzichtelijk maken. De gebruikers interface (het bedieningsscherm) is het resultaat van een grondige studie met als uitgangspunt een intuïtieve ervaring voor de gebruiker.De bedieningslogica wordt door het systeem gegenereerd en automatisch uitgevoerd. De gebruiker kiest de functie die hij wenst uit te voeren, bijvoorbeeld DVD kijken, en het systeem weet precies welke toestellen ingeschakeld moeten worden en op welke instelling ze dienen te staan. De Control4 afstandsbediening wordt nu automatisch de intelligente afstandsbediening van uw DVD speler. Met één druk op de knop wordt alles net zo makkelijk weer uitgeschakeld. U kan zelfs de verlichting van de woonkamer koppelen zodat de lichten automatisch dimmen wanneer u de TV inschakelt. Uiteraard biedt Control4 eveneens de mogelijkheid om het systeem te bedienen via Ipad, Iphone, Android, PC en Mac en dit met dezelfde overzichtelijke gebruikers interface. Een goed domotica of automatisatie systeem is intuïtief en gebruiksvriendelijk en dat is precies waar we bij Control4 naar streven.

Domotica. Niet zonder zware verbouwing?

Voor sommige toepassingen zal het inderdaad noodzakelijk zijn om bepaalde aanpassingen uit te voeren in de woning. Ook hier tracht Control4 de noodzaak tot een minimum te herleiden door de producten op een slimme manier te ontwikkelen. Tal van onze producten maken gebruik van draadloze technologie of standaard bedrading die in de meeste woningen reeds aanwezig is. Verder gebruikt Control4 geen eigen bus-systemen, maar standaard netwerk bekabeling waardoor aanpassingen in de bestaande bedrading minimaal zijn. Ons netwerk van gecertificeerde verdelers weet maar al te goed dat net dit punt een groot struikelblok kan zijn bij de beslissing om al dan niet een automatisatie systeem te plaatsen. Bij het uitwerken van de systemen besteden zij dan ook de grootste aandacht om deze ongemakken te beperken. Dankzij hun expertise in combinatie met onze slimme producten kan in vele gevallen de noodzaak om te verbouwen volledig vermeden worden. Ook hier geldt de regel ‘Informeren kost niets’. Bespreek uw wensen en laat u informeren over de mogelijkheden in uw woning.

7” draadloos aanraakscherm met laadstation

1Het Control4 draagbare aanraakscherm biedt de perfecte oplossing om het systeem op een handige en overzichtelijke manier te bedienen. Bladeren door je CD collece, kijken wie er aan de deur staat, het weerbericht voor morgen snel even bekijken en zoveel meer. Met het draadloze aanraakscherm kan het allemaal en dit overal in de woning.

 

 

 

7” & 5” Inbouw Aanraakscherm
2

Met dezelfde gebruiksvriendelijke bedieningsmogelijkheden als die van het draagbare aanraakscherm, zijn deze vaste schermen de ideale oplossing voor ruimtes waar u een vaste bediening wenst te voorzien. Sjlvol ingebouwd in de wand hoe u alvast niet meer op zoek te gaan naar de afstandsbediening. Uitgerust met camera en microfoon bieden deze schermen een volledige video intercom funce binnen de woning of kan u ze zelfs gebruiken als babyfoon.

 

 

Klimaatregeling
34

Ook verwarming en airconditioning kan via Control4 aangestuurd worden. Aanvankelijk van het gebruikte systeem kan er een combinatie gemaakt worden met de Control4 thermostaat om ook hier in alle comfort alles naadloos te combineren.

4Sight
Op vakantie of op het werk… niet zeker dat u de lichten uitgedaan heeft? Even de beveiligingscamera’s bekijken? Het kan! Door uw Control4 systeem te koppelen aan een 4Sight account kan u via een beveiligde verbinding uw systeem en van op afstand beheren.

My Home
5

(Ipad, Ipod touch, Android, PC)
Uiteraard kan u het systeem ook bedienen met uw mobiele apparaten. Een éénmalige licentie laat u toe om uw Ipad, Iphone, android smartphone en zelfs uw computer te gebruiken om de volledige woning te bedienen.

Beveiliging
Alarmsystemen, deursloten en (IP) beveiligingscamera’s kunnen aan een Control4 systeem gekoppeld worden. Via het tv toestel, aanraakschermen of mobiele toestellen kan u eender waar in de woning de camera’s bekijken.